top of page
Blog: Blog2

Coachen is dat wel wat voor mij?

Bijgewerkt op: 11 dec. 2020

Steeds vaker spreek ik klanten in mijn praktijk, die zich langere tijd hebben afgevraagd of coaching wat voor hun is. Ze hebben dan al lang met een vraag of een probleem rond gelopen, lopen aanmodderen.

Na het tweede gesprek roepen ze dan: 'Ik ben nu al blij dat ik ben gestart met jou'. Dat had ik veel eerder moeten doen.


Denk jij ook: Ik? Coaching ..…. Tja, ik heb wel last van 'wat' stress, ben minder vrolijk en heb het niet meer naar mijn zin op mijn werk, maar als ik even een weekend goed slaap en dat ene project is afgerond dan ….


Zo lijkt het altijd simpel opgelost. Alleen jij weet, hoe jij je de afgelopen maanden hebt gevoelt. Of je tijdelijk in een dip zit of dat je al langer klachten ebt zoals een gehaast gevoel, last van je nek/rug, piekeren, slecht slapen, wakker worden en opziet tegen de dag.


Wat kan coaching je opleveren:

- Nieuwe energie en een frisse mindset

- Helderheid in wat je graag wilt en wat je doelen zijn

- Duidelijkheid in welke kaders voor jouw belangrijk zijn

- Bewust zijn van jouw sterke punten en minder sterke punten. En deze goed gebruiken

- Inzicht in jouw houding en gedrag. Welk effect heeft dat op jezelf en andere.

- Van een reactieve houding naar een proactieve houding

Natuurlijk zijn er dingen die jezelf ook kan uitzoeken. Dat heb je vast al geprobeerd, toch? Het is gewoon vele malen makkelijker en effectiever om dit samen te doen met een coach.


De afgelopen 3 maanden heb ik met klanten het coachtraject “Grip op je leven in 30 dagen” doorlopen. En de resultaten zijn verbluffend.


De ene klant staat weer met positieve energie in het leven. Op haar werk heeft ze dingen kunnen aanpassen omdat ze eindelijk duidelijk had wat ze miste en hier met haar manager over in gesprek is gegaan. Ze heeft veel meer energie omdat ze op een positieve & proactieve manier bezig is met wat zij nodig heeft.

Een andere klant heeft nu helder beeld over wat ze wilt met haar werk en haar thuissituatie. Ze heeft veel minder stress en is veel vrolijker. Een DISC-profiel heeft haar inzicht gegeven in haar gedragsvoorkeuren en die van haar omgeving. Waardoor communiceren en samenwerken thuis en op het werk soepeler verloopt. Haar doelen voor 2021 zijn geformuleerd, zodat ze ook haar prioriteit kan bepalen (niet meer laten leiden door de waan van de dag, maar sturen op je doelen).


Een helder doel voor ogen hebben en daar stap voor stap aan werken is wat je energie geeft! En dat is wat, zeker in deze turbulente tijd, een goed anker is om positief in het leven te staan en de dag met energie te beginnen.

Is coaching wat voor jou? Die vraag kan jij alleen zelf beantwoorden. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je een coach uitzoekt die goed bij jou past.


Wil jij het anders gaan aanpakken in 2021 en ben je het aanmodderen zat?

"Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg! "


Wil jij in 2021 jouw issues aanpakken en daar echt effectief mee aan de slag gaan, dan kan coaching voor jou het verschil maken in 2021.

Wil je meer weten over SAS Coaching en het coachtraject “Grip op je leven in 90 dagen”, neem een kijkje op de site. Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennismaken, stuur me een berichtje.


Saskia Josephy - 06-20594567 - www.sas-coaching.nl - SMART AND SIMPLE

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page