top of page
Blog: Blog2

Let's make it happen: goede voornemens 2021

6 tips om je goede voornemens dit jaar een succes te maken:


Tip 1 Focus

Heb je meerdere goede voornemens, maak een keuze! ! Welk voornemen is voor jou het belangrijkst en heeft prioriteit. Daar ga je je op focussen. Als je te veel verschillende goede voornemens hebt, wordt het schieten met hagel.


Tip 2 Opdelen in subdoelen

Kleine stappen werken beter dan alleen maar het grote geheel zien. Zo wordt het behapbaar en kan je subdoelen afvinken en dat motiveert.

Wil je 6 kg afvallen, dan val je kilo voor kilo af. Wil je dit jaar elke week: 2 x sporten, yoga, mediteren of meer tijd voor jezelf nemen, dan is elke week een subdoel. Wil je op zoek naar een nieuwe baan, dan verdeel je dat weg ernaar toe op in subdoelen. Behaal je een subdoel dan vier je dat met een kleine beloning.


Tip 3 Maak een concrete planning

Je hebt je goede voornemens opgedeeld in subdoelen. Maak deze subdoelen SMART: dus specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. En reserveer tijd in je agenda.


Tip 4: Start with the end in mind

Houd het einddoel voor ogen. Wat wil je bereiken en waarom? Wat levert je dit op. Visualiseer voor jezelf wat je dit goede voornemen jou oplevert, hoe je je erbij voelt, hoe het eruit ziet.


Tip 5 Nieuwe gewoontes aanleren kosten tijd

Als het een dag niet gelukt is, gooi dan niet gelijk de handdoek in de ring. Start de volgende dag weer met frisse moed, het gaat om de blijvende verandering.

Een dag of een week je doel niet behalen betekent niet dat je het einddoel gelijk overboord moet gooien. Blijf voorhouden en herpak jezelf. Uit onderzoek blijkt dat veranderen van gedrag en gewoonten veel tijd en veel doorzettingsvermogen kost. Het duurt gemiddeld ruim 2 maanden voordat nieuwe gedrag een gewoonte wordt. Dat is dus ergens in maart!


Tip 6 Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg....

Heb je elk jaar hetzelfde voornemen? Komt er nooit wat van terecht? Dan kan je je afvragen hoe graag je dit voornemen echt wilt bereiken.

Wil je het echt graag?

- Is je antwoord NEE, prima dan hoef je er ook geen energie in te stoppen.

- Is je antwoord JA, pak het dit jaar dan anders aan. Veranderen is niet

makkelijk, zoek hulp als dat jou helpt.Wil je meer weten over gedragsveranderingen of patronen, of meer weten over coaching, stuur me een berichtje dan neem ik contact met je op.


Heel veel succes, Happy 2021!


Saskia Josephy
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page