top of page
Brainstormen

Vergroot je effectiviteit door inzicht in gedragsvoorkeuren

DISC-profiel

Laat nu jouw DISC-profiel maken bij SAS Coaching. Dit is een uiterst praktisch en laagdrempelige methode voor het vergroten van je zelfkennis, echt SMART AND SIMPLE dus!

Wat is DISC?

Het DISC-persoonlijkheidsmodel is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psycholoog William Marston, die baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van persoonlijkheid. Het DISC-model biedt mensen op eenvoudige manier inzicht én begrip in het eigen functioneren en dat van anderen. Hierdoor wordt onderlinge communicatie en samenwerking een stuk gemakkelijker. 

Het DISC-model is een wetenschappelijk model dat voorkeursgedrag, sterke kanten en communicatie in kaart brengt. Als je nadenkt over jezelf, je collega’s, vrienden of gezinsleden ontdek je dat mensen vaak gebruik maken van één of twee van deze gedrags-/communicatiestijlen. De letters van DISC staan voor Dominant, Invloed, Consciëntieus en Stabiel

De letters van DISC staan voor Dominant, Invloed, Consciëntieus en Stabiel.

Afbeelding3.png

Wat biedt DISC?

Het  DISC-model biedt een gemeenschappelijke taal die mensen kunnen gebruiken om zichzelf beter te begrijpen en om hun gedrag aan te passen met anderen. Dit kan je toepassen op het werk, binnen je team, vanuit je (leidinggevende) rol en natuurlijk ook in alle persoonlijke relaties.

DISC helpt jou (en jouw team):

 • Vergroot zelfkennis: hoe reageer je op conflicten, wat motiveert je, wat is de oorzaak van je stress en hoe los je problemen op.

 • Vergroot inzicht in het gedrag en drijfveren van de mensen om je heen (familie, collega's)

 • Vergemakkelijkt samenwerkingsverbanden en minimaliseert conflicten.

 • Sterkere communicatie vaardigheden door te anticiperen op gedragsstijlen van een ander.

 • Meer inzicht en begrip voor de valkuilen en de prioriteiten van jezelf of van een andere.

 • Door toepassen van de stijlen, wordt er sneller resultaat geboekt.

Vragen die helder beantwoord zullen worden zijn:

 • Wat is jouw gedragsvoorkeur?

 • Hoe communiceer je?

 • Wat zijn jouw stressoren?

 • Hoe ervaar je anderen, hoe ervaren anderen jou? Hoe reageer jij op andere gedragsprofielen en hoe kan je daar effectiever mee omgaan?

 • Wat kan ik beter doen in combinatie met andere stijlen?

 • Wat kan ik beter niet doen in communicatie met de verschillende stijlen?

Ervaringen van klanten met DISC:

"Ik heb bij Saskia een coaching traject gevolgd.  Saskia is een warm, oprecht en fijn persoon. Door de fijne gesprekken, het luisteren en de juiste punten aan te kaarten heeft ze mij enorm geholpen mijn rust en energie weer terug te krijgen en alles weer een beetje op een rijtje te krijgen in mijn hoofd. Heel belangrijk voor mij om weer vooruit te kunnen. Ik had het zonder Saskia niet gekund.

 

Teven de DISC persoonlijkheidsanalyse bij Saskia gedaan, een aanrader. Heel nuttig in het begrijpen van mijn eigen gedrag en gevoel en tevens dat van anderen."   

                                                                                 

                                 

"Het DISC Profiel heeft mij zo veel inzicht opgeleverd! Dagelijks heb ik profijt van de kennis. Het is mij eindelijk duidelijk geworden waarom ik met mijn ene collega zo makkelijk samenwerk en met de andere altijd irritaties had. Sinds we beide begrijpen dat we verschillende gedragsvoorkeuren hebben, kunnen we elkaar beter begrijpen en makkelijker communiceren."

Hoe werkt DISC?

Je maakt een online-test (duurt 20 minuten) om jouw persoonlijke DISC-profiel te bepalen.  Er zijn geen goede of foute antwoorden of profielen. Alle profielen zijn even waardevol.

In je profiel staat precies beschreven wat jouw voorkeursstijl is. Wat je kwaliteiten en je valkuilen zijn. Waar je op kan letten bij je communicatie naar anderen en wat je natuurlijk gedrag is in vergelijking met je gedrag op het werk.

 

DISC WORKSHOP:  Profiel & persoonlijke uitleg:

Wil je graag meer graag meer weten over je persoonlijk gedragsvoorkeuren en drijfveren dan kan je een DISC workshop boeken bij SAS Coaching. 

Wat houdt dat in?

 • Persoonlijke DISC WORKPLACE profiel: een uitgebreid verslag (20 pagina’s) van jouw gedragsprofiel, jouw sterke punten en je valkuilen in een map

 • Een persoonlijke uitleg van DISC en een uitgebreide toelichting op jouw profiel van 90 min.

Vragen of wil je graag meer informatie?

Ben je benieuwd naar DISC en wil je nog wat meer informatie over wat DISC voor jou of jouw bedrijf kan beteken? Stuur me dan een berichtje via onderstaande button of stuur een mail naar

saskia@sas-coaching.nl.

7F7A9191_edited
7F7A9218
DISC PROFIEL SAS COACHING AMERSFOORT DIS
7F7A9297_edited
bottom of page