top of page
Over mij: Over mij

Van fashion naar coaching

Zo snel mogelijk weer aan het werk. Of .... niet.

‘Wat is jouw doel?’ vroeg de haptonoom tijdens het eerste gesprek. ‘Nou gewoon, zo snel mogelijk weer aan het werk, er moet nog zoveel gebeuren.’  Hij keek mij met grote ogen aan en zei: ‘Hoor je wat je zegt?’ Eerlijk gezegd heeft het best lang geduurd voordat ik echt begreep wat hij bedoelde.

 

Na het faillissement en de doorstart van mijn werkgever had ik mijn werk en alles wat er moest gebeuren boven mijn eigen gezondheid en boven mijn eigen welzijn geplaatst.  Al jaren wist ik alle ballen prima in de lucht te houden, met een schijnbaar gemak. Ik ging door waar een ander al was afgehaakt. Ik was een rots in de branding, kon snel schakelen en had altijd wel een oplossing voor een uitdaging.

De weg naar mijn burn-out

Toen het mij overkwam dacht ik nog: ‘Een burn-out, prima dan, maar dan doe ik het wel effe snel!’ Je raadt het al, het werd een lange weg terug.

Vol passie heb ik meer dan 20 jaar in de Fashion & Retail gewerkt. Ik heb genoten van het reizen over de hele wereld, commercieel & creatief werken, samenwerken met collega’s en het rijden in een leuke cabrio. Op mijn 40ste was mijn droom compleet: 3 prachtige kinderen, verhuisd naar een mooi huis en productiemanager en MT lid van een superleuk Nederlands kleding label. Na de recessie van 2009 vielen er harde klappen in de Retail met 3 faillissementen/reorganisaties in 5 jaar tijd als gevolg.

 

Na de laatste doorstart voelde ik mijn batterij leeglopen. Het voelde anders, ik werkte hard, heel hard, echter zonder resultaat. Ik was niet trouw gebleven aan mijn eigen kaders: de reistijd was nu langer dan een uur, ik werkte in een donkere kantoortuin zonder daglicht en mijn functie was meer administratief geworden. Het niet-bewaken van mijn eigen grenzen, in combinatie met de stress van het werk, leverde mij een burn-out op.

Hoe ik mijn burn-out had kunnen voorkomen

Ik ging aan de slag met een coach. Geweldig! Het voelde als een waar cadeau, pure aandacht voor mijzelf. Tijd nemen voor de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Waarom werk ik zo hard? Welke overtuigingen heb ik? Waar komen die vandaan?’ Ik leerde mijzelf op een andere manier kennen.

Hard werken en doorzetten, bleken overlevingsmechanismes te zijn die ik al met mijn geboorte had meegekregen. Mechanismes die niet langer goed voor mij waren en die ik kon gaan herkennen en loslaten.

En ik voelde stap voor stap de kracht heel langzaam maar zeker terugkomen. De drive om hard te werken zat diep verankerd.

 

Mijn coach vroeg goed door, zij liet mij inzien dat mijn basisvertrouwen was beschadigd. Dat ik daarom zo hard aan het werk was, aan het ‘pleasen’ was en aan het overcompenseren. Dat ik bang was om aangesproken te worden, op dat ik iets niet goed deed. Vele tranen hebben er gevloeid. Toen ik eenmaal het patroon kon zien, kon ik er ook bewuster mee omgaan, het patroon herkennen en het verleden loskoppelen van het heden.

7F7A9474.JPG
Over mij: Over

Hoe is het nu?

Ik voel me lekker en kijk vol vertrouwen naar de toekomst. De energie en positiviteit zijn helemaal terug. Mijn vlammetje voor coaching is inmiddels een groot brandend vuur.  Retail heeft plaats gemaakt voor SAS Coaching. De kantoortuin is ingewisseld voor coachgesprekken op de hei of op een mooie locatie.  Kortom, ik heb mijzelf en mijn droombaan gevonden.

Ik leef nu meer vanuit mijn gevoel en vertrouw erop dat het goed komt. Mijn grenzen en kaders zijn duidelijk en ik bewaak ze scherp. Ik weet wat ik wil en daar focus ik mij op. Balans is het nieuwe kernwoord.

Zodra ik voel (!) dat ik de balans kwijtraak, heb ik nu de tools om dat te herstellen.

Dit wil ik voor jou

Te veel mooie, talentvolle, stoere vrouwen zie ik op hun tandvlees lopen. Alle ballen maar hooghouden in de lucht. Een verantwoordelijke baan, de zorg voor de kinderen, er goed uitzien en thuis ook nog alles perfect regelen. Alle touwtjes strak in handen. Als iets niet lukt, wordt er nog harder aan de touwtjes getrokken.

Deze sterke vrouwen zijn ergens gestopt met het aangeven van hun eigen grenzen en het denken vanuit hun eigen wensen.  Ze halen geen energie meer uit hun werk of zijn door de situatie gedwongen om een andere baan te zoeken. Thuis loopt het daardoor ook steeds minder goed. Het gaat ten koste van hun effectiviteit, plezier en gezondheid. 

Ik gun jou ook een leuk en relaxed leven. Dat je weer doet waar jij energie van krijgt en blij van wordt, thuis en /of op het werk.

Blijf niet hangen in je bestaande situatie of baan, als je daar niet happy van wordt en jouw batterij leeg loopt. In een coachtraject van 6 sessies kunnen we concreet aan de slag zodat jij ook weer duidelijk hebt waar jij energie van krijgt, jouw kader helder geformuleerd hebt, zodat je weer "Grip op je leven" krijgt. 

Wil jij dat ook, we kunnen volgende week starten!

  

​​

 

Hoe is mijn coachaanpak

  • Ik hou niet van zweverig gedoe, ik ben praktisch en realistisch ingesteld en sta met beide benen op de grond (no-nonsens).

  • Ik werk met compacte coachtrajecten waarin we doelgericht aan de slag gaan met jouw uitdaging/vraag.

  • Met een positieve blik kijk ik naar het leven. Ik denk in kansen en mogelijkheden, vaak vanuit een onverwachte hoek.

  • 20 Jaar commerciële en leidinggevende ervaring hebben mijn kennisvat gevuld en dat neem ik mee in het coachen en het ondernemerschap.

  • SAS staat voor Smart and Simple! Dat is mijn manier van doen & werken.

Goed om te weten

  • Ik ben “wat” chaotisch: mijn autosleutels zijn regelmatig ‘uit het zicht’. Dat is mijn positieve benadering van iets kwijt zijn en mijn rotsvaste vertrouwen dat ik ze wel weer vind.

  • Ik ben moeder van 3 lieve, leuke meiden (11-15-17 jaar oud) en woon samen met mijn man in Amersfoort.

  • Watersport is de passie van mij en ons hele gezin (surfen, golfsurfen en waterskiën)

  • Ik heel goed kan improviseren en ervan houd om mensen samen te brengen en verbinden. 

  • Dyslexie is “running in the family”. Een taalfoutje is er snel ingeslopen, maar ja gelukkig heb ik heel veel andere talenten.

‘Soms moet je even stil staan, om weer verder te komen’.

Deze uitspraak hangt ingelijst boven mijn bureau. Stil staan is moeilijk als je zo aan het rennen en vliegen bent.

Coaching helpt je om stil te staan. Even pas op de plaats, vanaf een afstand naar de situatie kijken en reflecteren.. Slim als je bent wordt het voor jou duidelijk waar jouw moeilijkheden en mogelijkheden liggen. Wat jouw grenzen zijn en wat jouw pad is. Dit inzicht kan zoveel duidelijk maken en verlichting geven. Vervolgens kun jij weer verder met je nieuwe inzichten en vaardigheden zodat jij weer het leven kan leven waar jij blij van wordt.

7F7A9215
Loading figuur
7F7A9430
DSC_0962_edited
Wardrobe_edited
Rocks-of-Balance
DSC_1301_edited
strand
Over mij: Over
bottom of page